Unconfigured Ad Widget

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Cơm ngày thư ba

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cơm ngày thư ba

    Xin mời tất cả ăn Shrimp chicken Phad prik khing và dessert. Hôm nay làm cho colleague retirement party

  • #2
    RE: Cơm ngày thư ba

    LTC, bánh chị làm nhìn sang và đẹp quá

    Comment


    • #3
      RE: Cơm ngày thư ba

      Chị LTC: cho HT 1 dĩa đi, wow chị làm nhìn ngon quá , bánh chị làm phải không, cho HT 1 slice luôn đi, tháng này HT chắc lên cân ăn bánh kem nhiều quá ...

      Comment


      • #4
        RE: Cơm ngày thư ba

        Chị LTC, bánh đẹp quá chị ơi. Em nhìn hổng dám ăn đâu tự đang diet. Món Phad prik khing của chị nhìn hấp dẫn quá. Chắc là chị có specialty in Thai dish ha. Chị có làm món này với cá catfish hông? Em ăn món này với cá catfish ngon quá trời luôn.

        Comment


        • #5
          RE: Cơm ngày thư ba

          hiih..yummy

          mới ngó em còn tưởng chị bỏ tôm/veggie trên miếnt giấy nữa chớhahaah xĩuuuuuu

          Comment


          • #6
            RE: Cơm ngày thư ba

            ORIGINAL: bachsfuge

            hiih..yummy

            mới ngó em còn tưởng chị bỏ tôm/veggie trên miếnt giấy nữa chớhahaah xĩuuuuuu
            I though so too,

            Comment


            • #7
              RE: Cơm ngày thư ba

              Chị LTC: món nào nhìn cũng hấp dẫn hết. Chị post recipe lên đi chị.

              Comment


              • #8
                RE: Cơm ngày thư ba

                SM thx sis

                HT mời sis cứ tự nhiên nhé

                Cgdl, chị không thích catfish thành làm bằng redsnapper thôi. Nhưng cho mỹ ăn thì họ thích tôm và gà.

                BF, GP [sm=laughing.gif]

                TM, cái món mặn chị không có trọng lượng để làm lại rồi cho nhé

                Comment


                • #9
                  RE: Cơm ngày thư ba

                  TM, recipe bánh đây

                  Strawberry cake by Sherri Smith (my friend)

                  Recipe đây nhé

                  For the sponge cake
                  8 eggs extra large
                  1-1/4 cup sugar
                  1-3/4 cup all purpose
                  1/2 tsp salt
                  2 pouch vanilla
                  70gr butter

                  Preheat the over to 350 degree. Place the eggs and sugar in a mixing bowl and set the bowl over a pot of boiling water, the water should not touch the bowl. Beat the eggs and sugar together for 1 minute, with the wire whisk. Then, with the bowl away from the heat, beat with the mixer at high speed for 2 minutes, then for 5 minutes more at low speed or until the mixture is very pale adn falls from the wooden spoon in a smooth ribbon.
                  Clarify the butter in a small saucepan. Sift the flour and vanilla sugar, then fold into the egg-sugar mixture. Fold in the warm butter. Stop mixing as soon as all of the ingredients are well blended. This step should be done quickly and the cake should be baked right away.
                  Pour the batter into the buttered and floured pan and bake for 30 minutes or until golden brown. Let the cake cook for about 10 minutes, then turn out onto a rack, while still warm. Let cool completety before using.


                  Italian Meringue
                  650gr sugar
                  170ml water
                  400gr egg whites
                  150gr sugar

                  Boil 650gr sugar and the water to 240F
                  Beat the egg whites until sitff and tighten them with 150gr sugar
                  When the sugar reaches 240F, pout it slowly on the egg whites while mixing at low speed. Beat at high speed until completed cooled.

                  Butter cream
                  220g egg yolks
                  280gr sugar (140+140), 270ml milk, 2 vanilla pod, 670gr butter, 340g italian meringue

                  Boil the milk with 140g sugar and the vanilla pods spliced lengthwise
                  Beat the egg yolk with the remaining sugar until it gets pale and foamy. Pour the boiled milk on the eggs mixture. Beat up with a hand mixer until completely cooled. Combine the mixture with the butter and italian meringue.

                  Kirsch syrup
                  3 Tbsp sugar and 6 Tbsp water, boiled and cooled then mixed with kirsch to taste.

                  2lbs strawberries

                  Cut the sponge cake in half horizontally, with a pastry brush, douse the cake well with 1/2 of the kirsch syrup. Spread the cake with a layer of butter cream. It may be up to 1/2 in thick, so the strawberries can be se well into it. Arrange the sliced strawberries across the cake, then spread butter cream on top. Now douse the underside of the second layer of cake with the remaining kirsch syrup and place on top over the strawberry and butter cream filling. With a metal spatula, spread the remaining butter cream to cover the cake and decorate with strawberries. Refrigerate for 1 hour before serving.


                  Muốn làm bánh tròn hay vuông cũng đưọc, tuỳ theo ý thích của mình.
                  Nếu muốn light hơn thì ở ngoài chét bằng whipped cream, giống Ltc làm
                  hôm nay.

                  Comment


                  • #10
                    RE: Cơm ngày thư ba

                    Chị LTC, vậy chị cho em cái recipe món đó nha. Thanks chị trước.

                    Comment


                    • #11
                      RE: Cơm ngày thư ba

                      hum nay nhà Eden an cái này, vì chưa có khoẻ mà cook nhiều, sis LTC cho Eden ké hén


                      Comment


                      • #12
                        RE: Cơm ngày thư ba

                        EDEN75:

                        have faith in me such that you WILL be much better off from now on;

                        especially when you're certain that your GYN prescribed you with the needed (special) antibiotic for the potential or not endometriosis.

                        (many women conceived a dn enjoy a much better life after such treatment, avoiding ALL surgical procedures.

                        Comment


                        • #13
                          RE: Cơm ngày thư ba

                          Cari gà nè


                          lưỡi heo, bao tữ heo phá lấu




                          pate chaute làm hôm Sunday

                          Comment


                          • #14
                            RE: Cơm ngày thư ba

                            LTC, Eden and HM: Mấy sis giỏi ơi là giỏi. Làm món gì củng thấy ngon và hấp dẫn quá chừng.

                            HM: Mấy cái bánh patechaud ngon quá sis.

                            Comment


                            • #15
                              RE: Cơm ngày thư ba

                              OMG, cho EDEN xin miếng phá lâu đi muh, chảy nước miếnmg lun nè sis HAPPYMOM, ngon quá ta oi

                              Comment

                              Working...
                              X