Unconfigured Ad Widget

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hổng có cơm chiều???

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Hổng có cơm chiều???

    Bà con đi ăn tiệm hết rồi hả? CM chờ nảy giờ đói meo hổng ai cho ăn hết. HM, no dinner tonight?

  • #2
    RE: Hổng có cơm chiều???

    CM: Chắc chiều thứ 6 thiên hạ đi du dương hết rồi sis ơi, sis ăn gì chưa???

    Comment


    • #3
      RE: Hổng có cơm chiều???

      chiều nay ngộ nấu khong biết là món gì nên khong dám post đó [8D][8D]

      Comment


      • #4
        RE: Hổng có cơm chiều???

        Chiều nay CM chiên cá stripe bass ướp tỏi xả ngon quá chừng, đồ xào thì có spinach xào tỏi. Món này post rồi nên hổng chụp hình nửa.

        À mà mấy sis biết cá white bass có ngon như stripe bass không vậy? Chổ CM đang bán sale mà sợ xương nên không có mua.

        Comment


        • #5
          RE: Hổng có cơm chiều???

          nè tụi nhỏ vô phụ làm khong biết tên là gì mà tui nó thích lắm

          Comment


          • #6
            RE: Hổng có cơm chiều???

            Nuôi với sauce cà và mushroom? Mấy đứa nhỏ khoái món này đó. Simplevà ngon.

            Comment


            • #7
              RE: Hổng có cơm chiều???

              hôm nay em ăn cá salmon nướng cuốn bánh táng chấm nước mắm á nhu*ng em hong co' chu.p hi`nh, ta.i vu*`a do.n le^n la` OX em nha`o vo^ cha'p rui`

              Comment


              • #8
                RE: Hổng có cơm chiều???

                Chị HM ơi, cái món này làm sao dzạ? chị chỉ em vói chị

                Nói thiệt nha, em nhìn dĩa này em hỏng hảo

                Nhưng em nghĩ chắc DC nhà em thích lă'm... ổng thích ăn đồ mềm mềm sền sệt vậy á

                Chị mần ơn chỉ em làm, em làm cho DC ăn... cám ơn chị nhiều


                ORIGINAL: Happy Mom

                nè tụi nhỏ vô phụ làm khong biết tên là gì mà tui nó thích lắm

                Comment


                • #9
                  RE: Hổng có cơm chiều???

                  LW cuối tuần kg có vô bếp nên kg thấy nị hỏi , đây chĩ là đại khái thôi nha , nị nấu thữ coi ĐC thích khong

                  12oz golden grain/Mission Rigatoni
                  1cup mariana sauce (universal tomato sauce with spices)
                  2 Cloves Garlic, crushed or 1/2 Teaspoon olive oil
                  3/4 cup ricotta cheese
                  1/4 cup grated parmesan cheese
                  3/4 cup shedded Mozzarella Cheese

                  *Preheat the oven 375
                  *cook the pasta 10 min, drain return to pan
                  *in a small saucepan , combine mariana sauce garlic, olive oil bring to boil. lower heat cover 10 min.
                  *stir saurce into regatoni
                  *top with combined recotta and parmesan cheese and sprinkle w/ mozzarella cheese
                  *cover , bake 20 min. (or less) Uncover bake 5 min




                  Comment


                  • #10
                    RE: Hổng có cơm chiều???

                    Chị HM : thank you chị nhiều nha... em tưởng chị wa(ng cho em cục lơ tây rồi chứ... đọc sơ sơ recipe thấy cheese không là em biết ổng khóai rồi... cám ơn chị

                    Nè chị ơi, marinara sauce kím ở hàng nào trong chợ vậy chị?

                    sorry, em ít nấu đồ Mỹ nên hông biết

                    Comment


                    • #11
                      RE: Hổng có cơm chiều???

                      From the mother land of Mariana, I would like to post Xốt Cà Chua Căn Bản để nấu những món ăn Ý như:

                      * spaghetti

                      * cá

                      * thịt heo

                      ====================================

                      MARIANA:

                      Ingredients:

                      1) ripe tomatoes / cà chua chín

                      2) olive oil / dầu olive

                      3) garlic / tỏi

                      4) basil / lá quế màu xanh

                      Preparation:

                      ** When you can get ripe meaty tomatoes, use them. Do not put the tomatoes in the refrigerator; rather keep them stem up on the counter to get the best flavor.

                      If not, buy canned whole tomatoes. Dónt use the tough plastic like tomatoes; they are worthless.

                      ** In a large sauce pan, add plenty of extra virgin olive oil, under medium high heat,

                      ** Add into the oil plenty of sliced garlic to your taste,

                      ** When the garlic is fragrant, BUT not brown, add tomatoes (diced if fresh; crushed with your hand if canned)

                      ** season lightly with salt, black pepper, some sugar if needed, and plenty of whole basil. If you wish, add some red pepper flakes for extra taste.

                      ** Simmer until the tomatoes soft, sauce-like nature; add water if needed; as the sauce must be somewhat thin .

                      Remove the basil stems, as needed.

                      Do not use the food processor to refine tomato sauce for this purpose, as it adds air into tomatoes.

                      From here, use the sauce to cook other dishes.

                      Leftover can be kept in the refrigerator for a week, if properly packed.


                      < Message edited by Jane Smith -- 7/2/2006 849 AM > [align=right] [/align]

                      Comment


                      • #12
                        RE: Hổng có cơm chiều???

                        Jane, this is the recipe I need for those ripe tomatoes and basil from my veggie garden. Now thiswill truly beorganic mariana sauce. Thanks.

                        Comment


                        • #13
                          RE: Hổng có cơm chiều???

                          ORIGINAL: crazymom

                          Jane, this is the recipe I need for those ripe tomatoes and basil from my veggie garden. Now thiswill truly beorganic mariana sauce. Thanks.
                          crazymom:

                          please do make the sauce, use Kerr Mason jars (glass; at most stores) and keep them in tight lid for many months.

                          one can freeze the sauce too!

                          Comment


                          • #14
                            RE: Hổng có cơm chiều???

                            Any advice on olive oil? There are so many types I don't even know which one is good for cooking. Thanks.

                            Comment


                            • #15
                              RE: Hổng có cơm chiều???

                              ORIGINAL: crazymom

                              Any advice on olive oil? There are so many types I don't even know which one is good for cooking. Thanks.
                              You live in a city where you can buy great olive oil for cheap, IF you shop well!

                              * Extra virgin olive oil for making sauce (mariana or others) as well as salad dressing.

                              * Regular olive oil for frying. BUT for a small family, just buy Extra Virgin olive oil.

                              As to the brand and cost, olive oil made in Italy, Portugal, Greece are cheap, especially those packed for US retailers such as Trader Joes, supermarket chain's brand.

                              What is a good buy? $5 or less for 1 liter in normal days, or $3.50/liter on sale is good!

                              For extra fancy food, excellent E.V. olive oil with fancy label can cost as much as $100/liter (quart) or more; but most asian has problem using it.

                              Do look out for the 4 liter container EV olive oil from Italy too.

                              Like all oil, do pay attention to the "expiration/used before date". The newer the oil, the better its quality.

                              Comment

                              Working...
                              X