Unconfigured Ad Widget

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Vacherin with Raspberry sauce

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Vacherin with Raspberry sauce


    Món ni tui gọi là tổ chim dồn traí cây. Trong trường hợp bạn không có raspberries, dùng strawberries hay peaches cũng được

    Tổ chim

    1 cup đường

    2 thìa xúp bột bắp

    5, 6 lòng trắng trứng

    1/4 thìa cà phê kem tartar



    Vặn lò cho nóng ở 200 độ F. Lót khay làm bánh bằng giấy bạc. Dùng cái chén miệng rộng cỡ 3 1/4 để làm dấu trên giấy.

    Trộn đường chung với bột bắp , để sang một bên. Trong khi đó đánh tròng trắng cho nổi bọt, cho kem tartar vào, tiếp tục đánh chừng 1 phút, từ từ cho hỗn hợp đường + bột bắp vào trứng đánh cho tan, trứng nổi đỉnh cao, không xẹp xuống là được.

    Dùng đầu thụt kem 2/4 inch, gắn vào bao thụt kem. Cho kem vào bao, làm một vòng tròn đầy trên giấy, làm 4 vòng. Thụt thêm ba vòng chung quanh miệng làm như cái giếng. Cho vào lò nướng, 3 tiếng đồng hồ.



    Nhân:

    3/4 cup mứt Raspberry

    1/2 cup đường

    1/3 cup nước

    1 16 -oz hộp berries đông lạnh(để nguyên, đừng cho tan đá)

    1 thìa cà phê cardamom



    Quấy mứt, đường, nước trong cái nồi nhỏ, nấu chừng nào đường, mứt tan, đun sôi cho đặc, chừng 7 phút. Cho berries+cardamom vao sauce, quấy nhẹ. Nhấc ra khỏi bếp, đê nguội 1 tiếng đồng hồ cho berries tan hết đá. Cất trong tủ lạnh ít nhất là 2 tiếng đồng hồ.



    Khi dọn, cho một ít sorbet vào tổ chim, chế sauce lên trên, trang hoàng bằng dâu tươi, cọng rau thơm.



    Attached Image
    You should always go to other people funeral because they cannot go to yours!

    Yogi Berra

  • #2
    RE: Vacherin with Raspberry sauce

    Cái này tui làm với peaches
    You should always go to other people funeral because they cannot go to yours!

    Yogi Berra

    Comment


    • #3
      RE: Vacherin with Raspberry sauce

      Dep qua! dep qua chi Isa oi !bua nay sao chi cho ra nhieu mon ngon qua dazy ha? em khong biet click vao dau de ra may cai hinh minh hoa de khen ngoi chi het suc vay do,de tu tu hoc sau vay,nhung noi thiet em men cac chi o day lam...

      Comment


      • #4
        RE: Vacherin with Raspberry sauce

        khéo quá khéo quá chị Isa. ơi....
        Còn gặp nhau thì hãy cứ vui
        Chuyện đời như nước chảy hoa trôi
        Lợi danh như bóng mây chìm nổi
        Chỉ có tình thương để lại đời
        (Tôn Nữ Hỷ Khương)

        Comment


        • #5
          RE: Vacherin with Raspberry sauce




          Nhi`n đẹp như nhà hàng làm ngon và đẹp wa' di` Isa [sm=votay5lf.gif]

          Comment


          • #6
            RE: Vacherin with Raspberry sauce

            REcipe in English version

            Begin at least a day before you plan to serve the vacherins. (Don't make them on a humid day; moisture prevents meringues from drying properly and staying crisp.) Use a 3 1/2-inch round cookie cutter or a 3 1/2-inch round can to trace the base

            meringues
            1 1/2 cups sugar
            2 tablespoons cornstarch
            6 large egg whites, room temperature
            1/4 teaspoon cream of tartar
            sauce
            3/4 cup seedless raspberry jam
            1/2 cup sugar
            1/3 cup water
            1 16-ounce package frozen unsweetened mixed berries (do not thaw)
            1 teaspoon ground cardamom


            [/align]
            Position 1 rack in bottom third and 1 rack in top third of oven; preheat to 200°F. Line 2 large baking sheets with parchment paper. Using 3 1/4- to 3 1/2-inch-diameter cookie cutter as template, heavily trace 4 circles on each parchment sheet. Turn parchment over so that marked side faces down (circles will show through).
            Whisk sugar and cornstarch in medium bowl to blend. Using heavy-duty or handheld electric mixer on medium-high speed, beat whites in large bowl until foamy, about 1 minute. Add cream of tartar; beat until soft peaks form, about 1 minute. Add sugar mixture, 1 tablespoon at a time, beating until whites are very stiff and glossy, at least 4 minutes with heavy-duty mixer and 6 to 8 minutes with handheld. Scoop enough meringue into pastry bag fitted with medium star tip to fill 1/3 full. Pipe small dot of meringue under parchment in each corner of baking sheets. Press parchment onto dots.
            Starting in center of 1 marked circle, pipe meringue in continuous spiral to fill circle completely. Pipe 1 meringue circle atop edge of base circle, forming standing rim. Repeat, piping 2 more circles atop first, forming meringue cup. Pipe 3 more cups on sheet, filling bag with meringue as needed. Pipe 4 cups on second sheet.
            Bake meringues 3 hours without opening oven door (sides of meringues may settle slightly). Turn off oven; let meringues stand in closed oven over-night to dry completely. (Can be made 1 week ahead. Store airtight in single layer.)
            Whisk jam, sugar and 1/3 cup water in heavy medium saucepan over medium-high heat until sugar dissolves and jam melts. Boil until sauce thickens and is reduced to generous 3/4 cup, whisking often, about 7 minutes. Add berries and cardamom; stir gently. Remove from heat; let stand 1 hour to thaw fruit. Cover; chill at least 2 hours and up to 1 day.
            assembly If you freeze the vacherins, the meringues will be tender and chewy rather than crisp.
            3 pints raspberry sorbet
            Fresh raspberries
            Fresh mint sprigs
            Scoop sorbet into vacherins. (Can be made 2 days ahead. Wrap tightly; freeze.) Spoon sauce over. Garnish with berries and mint. Serve with remaining sauce.

            Makes 8 servings.
            Bon Appétit
            [/align]
            You should always go to other people funeral because they cannot go to yours!

            Yogi Berra

            Comment


            • #7
              RE: Vacherin with Raspberry sauce

              Kheo' va` dẹp lắm, nhìn giống như ngoài tiệm họ bán vậy đó. Cám ơn chị cho công thức.

              Comment

              Working...
              X