Unconfigured Ad Widget

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Bánh bao chỉ làm qua microwave by Moka

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bánh bao chỉ làm qua microwave by Moka

    By Moka,(prepared &cooked by Isabella )

    Công thức của Moka

    Vỏ bánh Làm ra8 cái)
    -1 cup bột nếp.
    -2 teaspoons bột năng
    -1/4 cup sugar
    -1 cup milk.
    -1/2 cup dừa khô xay nhuyển (coconut unsweetened ,fine ).Dùng để áo bánh.
    Nhân bánh:
    1cup dừa nạo tươi
    1muỗng xúp mè đen
    1/2 cup đường
    1/2 gói Vani

    Rang mè cho chín. Xào dừa, mè rang & đường, vanicho đều , để sang một bên

    Dùng blender,máy đánh trứng ,hay máy tay củng được,trộn cho bôt ,đường sửa hoà tan với nhau.
    Cho tô bột vô microwave.Bấm 2''.
    Lấy ra,trộn sơ.
    Bấm tiếp 2'' nửa.Lúc này bột hơi đặc. Trộn đều.
    Bấm tiếp 2'' nửa. Lấy ra trôn bôt cho mịn.Lúc này bột đả chín.Lấy giấy trong ,(để wrap đồ ăn), wrap lại,để trong lúc làm bột không bị khô.
    Tuỳ theo microwave mà gia giảm thời gian nấu.
    Chỉ nấu mổi lần 1 recipe vỏ bánh thôi. Néu muốn làm nhièu ,thì nấu 2, 3lần.Hoặc khuấy trên bếp,vì nấu số luọng nhièu trong microwave ,rất khó control.
    thấm nước vào tay, vít 1/8 bột , kéo cho mỏng , cho nhân vaò, túm lại , vo tròn.
    Để bánh lên khay có thoa dầu. Làm xong hết, lăn bánh vô chén dừa khô.
    Có thể làm nhân bằng đậu đỏ, đậu xanh hay khoai môn.Isa làm nhân đậu đỏ.

    English Version

    Making sweetrice dumpling in Microwave
    This recipe is enough for 8 dumplings

    -1 cup sweet rice flour.
    -2 teaspoons tapioca starch
    -1/4 cup sugar
    -1 cup milk.
    -1/2shreded unsweetened coconut, grind finely to cover dumplings

    Filling:
    1cup fresh shreded coconut
    1Tablespoon black sesame seeds
    1/2 cupsugar
    1/2 package vanilla


    Roast the sesame seeds. Saute coconut, roasted sesame seeds, sugar & vanilla, mix well, set aside.

    Use a blender, a mixer or a wire whish , beat together the flours, sugar and milk to blend

    Put in the microwave, run 2 minutes, remove from MW, stir lightly.
    Return batter to MW, run another 2 minutes, then mix well. At this point, batter is getting thichkened


    Run 2 more minutes then remove, beat until smooth.
    Cover with plastic wrapper so dough won't get dry.
    Use your own experience with your MW to adjust cooking time.
    1 recipe a time. Making a big batch will be difficult to control in using MW. If you want to double or tripple the recipe, use stove tọp
    Using plastic wrap with a dab of oil, take about 1/8 of thedough, pull out to form a thin round, put filling in the middle, gather the edges,seal, then roll into round dumpling.

    Place rolled dumplings on an oiled tray. When all the dough is used up, roll dumplings in the coconut.

    You can use red bean paste or mashed taro root for fillings. I used red bean paste.


Working...
X